Blogg, Digitalisering

Digitala bongskärmar gör din restaurang 5 gånger bättre!

Digitala bongskärmar

Föreställ dig att serveringspersonalen kan få reda på om en specifik matbeställning är klar – utan att behöva gå in i köket. Eller om en gäst undrar hur långt tid det kommer ta innan maten kommer? Då kan servitrisen se på sin mobila platta att den precis är påbörjad – och ge gästen ett direkt svar. Allt det här – och lite till – kan bli sanning med digitala bongskärmar!

De flesta restauranger idag använder sig av en skrivare som skriver ut bordsbeställningar, “bongar”, som hängs upp på en rad i restaurangköket för att kockarna ska veta vad som ska lagas och i vilken ordning. När beställningen är klar, ringer kockarna i en klocka eller (i vissa fall) skriker ut för att serveringspersonalen ska veta att det är dags att servera. Det behöver inte nödvändigtvis vara FEL – men det finns ett bättre sätt! Både för köket, för serveringspersonalen och för gästen.

Fastfood vs à la carte

Du har säkert märkt att du på många fastfood-ställen idag kan beställa och betala din mat på en skärm, din beställning skickas över till en digital bongskärm inne i ett kök där beställningen tas hand om. När beställningen är klar markerar köket det på skärmen och informationen kommer upp på ytterligare en skärm som frontar dig och du kan på så sätt hämta din beställning. Ett utmärkt sätt när det kommer till fastfood eftersom gästen förväntar sig att det ska vara smidigt och gå snabbt.

På en à la carte-restaurang har gästen en helt annan förväntan och det krävs oftare lite mer finess – men det behöver inte betyda att digitala bongskärmar inte skulle fungera. Nej, men istället för att som i fastfood-branschen fokusera på att göra det smidigare för gästen, så lägger à la carte-restauranger all fokus på att underlätta för personalen.

Därför ska du ha digitala bongskärmar på en á la carte-restaurang

På en à la carte-restaurang kan du ha digitala bongskärmar både inne i köket och i baren, istället för bongskrivare. Det innebär att hela bordsbeställningen från serveringspersonalen kommer in direkt på skärmarna när de knappat in det i sina mobila plattor – matbeställningen går till köket och dryckesbeställningen till baren. Där kan kockarna och bartendern sedan markera att maten/drycken är påbörjad, klar eller inte påbörjad. Detta kan i sin tur serveringspersonalen se direkt, vilket gör det enklare för dem att vara närvarande bland gästerna, istället för att springa iväg och se hur det går med beställningarna.

Med andra ord underlättar digitala bongskärmar inte bara för kommunikationen mellan kök, restaurang och bar, utan framför allt för gästerna. Att ha serveringspersonal som är närvarande och direkt kan svara på frågor visar på bra service. Dessutom får serveringspersonalen en bättre överblick över vad som händer i hela restaurangen.

En bonus är även att du kan få ut statistik på hur lång tid det tar från att beställningen registrerats till att maten och drycken står på bordet. Ett perfekt sätt att lokalisera eventuella brister och ta reda på hur ni kan bli mer effektiva!

Med digitala bongskärmar blir din restaurang 5 gånger bättre:

  1. Du skapar en bättre kommunikation mellan kök och servering
  2. Du får en tydligare överblick över restaurangen
  3. Du får en större närvaro i restaurangen och kan därför ge bättre service
  4. Du skapar möjligheten att mäta effektiviteten hos ditt kök och bar (och hitta förbättringspunkter)
  5. Din restaurang upplevs som nytänkande och smart!

Läs mer om digitala bongskärmar här!

 

Så ökar du lönsamheten i din restaurangverksamhet!  Läs om hur du kan effektivisera arbetet i restaurangen, sälja mer på kortare  tid och slippa krånglet med bokföringen.

Bra läsning? Rekommenderade inlägg