Blogg, Tips

Så väljer du bokningssystem till din restaurang

Allt fler restauranger inser att de inte kommer att klara sig länge till utan ett bokningssystem online. Gäster orkar helt enkelt inte ringa upp en restaurang eller ta sig tid att maila för att boka ett bord, det är bara ren fakta. De vill ha ett snabbt svar på om det finns bord att boka via hemsidan eller sociala medier, och de vill också kunna boka där. Snabbt och smidigt! Ett bokningssystem online kommer att leda till fler bokningar och samtidigt då ökad försäljning.

 

Om du som krögare insett detta och är i ett research-stadie kring ett bokningssystem du vill införa, så vill vi nu tipsa om några punkter du bör tänka på innan du väljer:

 

✓ Jämför kostnaden – Vissa av bokningssystemen på marknaden kostar mer än de smakar. Det behöver inte vara ett av de mest välkända bokningssystemen som passar just er bäst. Gå inte bara på att du känner igen namnet på systemet, utan se till att kolla upp vad du får och till vilket pris.

 

✓ Vad är bäst för gästen? Hur agerar just era gäster på er hemsida, men kanske framför allt i sociala medier? Har ni en stor närvaro i era sociala kanaler, med många engagerade följare, så kan det vara en mycket bra idé att välja ett bokningssystem där era gäster kan boka bord direkt via facebook! Allt för att just era gäster ska tycka att det är så enkelt som möjligt.

 

✓ Vem får den egentliga datan? En fråga du behöver ställa när du kollar på olika bokningssystem är vem som får ta del av den data som samlas in när gäster bokar bord hos er. Där vill ni se till att det är ni och inte leverantören som får mailadresserna till gästerna. Eftersom ni kan använda dessa mailadresser till att skicka specialerbjudanden eller bjuda in till VIP-kvällar etc. 

 

✓ Hur vill du som restaurangägare ha det? Du ska välja ett bokningssystem som passar just din restaurang! Fundera kring vad som passar er bäst innan du väljer.

  • Vill du att bokningen ska gå direkt in till ert kassasystem?
  • Ska bokningen bara vara aktivt under era arbetstider eller dygnet runt?
  • Vill ni kunna skicka ut bekräftelser?
  • Ska gästen betala en mindre summa redan när de bokar så att ni minimerar risken att de inte dyker upp

 

Vill du fördjupa dig mer i hur du ska välja rätt bokningssystem? Ladda ner guiden nedan!

Bokningssystem för restaurangbranschen - så väljer du rätt!  Allt fler inser de enorma fördelarna med att införa ett bokningssystem online.  Vi satt upp denna guide som listar vad du ska tänka på när du ska välja. Hämta guide

Bra läsning? Rekommenderade inlägg