Kappa Bar

Restaurangkedjan Kappa Bar

Från att vara på väg att avsluta samarbetet – till att skapa ett framgångsrikt partnerskap

2016 öppnades den första Kappa Bar i Göteborg – en restaurang och pub med en särskild inriktning – nämligen e-sport. En ganska ovanlig nisch, men eftersom Klas Bergqvist, en av ägarna, själv är en gammal e-sportare blev det en självklarhet. Föreställ dig O’learys med e-sport på skärmarna – och där det även finns avskärmade rum med konsoler där gästerna faktiskt kan spela på riktigt. Det blev en succe!

Kappa Bar växte och växte, och idag finns de på tre (snart åtta) ställen runt om i Sverige. Göteborg och Stockholm öppnade ägarna själva och Jönköping är franchise, de andra fem kommer också vara franchise men de är inte igång än. Kedjan är nu en etablerad e-sportbar som drivs av Robert Dragovic, Henric Lettberger, Christoffer Morsing och Klas Bergqvist som vi har intervjuat i det här caset. 

Visionen med Kappa Bar var att börja med Sverige, och sen världen. Inget mystänk, det här ska bli stort!

Kappa Bar

En trög start – som nästan avslutade samarbetet

Ägarna av Kappa Bar har snart jobbat med Ancon i åtta år, varav första fyra var mindre bra, något både Ancon och Kappa Bar är helt överens om. För åtta år sedan hade ägarna av Kappa Bar köpt ett kassasystem som var snabbt på att ta betalt, men där allt annat var gammalt och inte fungerade, i alla fall inte så bra som de krävde. På den tiden var supporten inte bra och de upplevde Ancon som ett  mossigt företag utan driv. “Som gammal nätverkstekniker fick jag gå in själv i systemet och fixa vissa saker, säger Klas.

Missnöjet var ett faktum och Kappa Bar började leta efter en ny leverantör av kassasystem – och det fanns några intressanta att välja bland. Men innan de faktiskt slog sak i saken ville de ändå träffa Ancon igen på ett avslutande möte. Klas och de andra ägarna möttes då av den dåvarande ägaren av Ancon och en ny, väldigt “het” säljare. Klas och hans gäng kände direkt att de gillade den nya personen, och bestämde sig ganska kort därefter att fortsätta samarbetet. Den heta säljaren var Mikke – som idag är VD för Ancon.

Jag och Mikke har funnit varandra, vi fick en bra kontakt och kom bra överens direkt – vi är tjötrövar båda två.

En självklar partner att utvecklas med

När Kappa Bar växte blev Ancon den självklara partnern – en trygg, modern och pålitlig partner som alltid blickar framåt, utmanar och gör så att Kappa Bar är vilka de är idag. Ancon har bland annat skräddarsytt en lösning med en så kallad order-iPad där gästerna kan beställa mat och dryck från VIP-rummen som finns i alla restauranger. “Dit hade jag inte ens kommit i tanken om det inte vore för Ancon”, säger Klas.

Så väljer du rätt kassasystem till din restaurang  I den här guiden har vi samlat det viktigaste att tänka på när du väljer  kassasystem till din restaurang. Hämta guide

Idag har Ancon och Kappa Bar ett ömsesidigt partnerskap där de utvecklas tillsammans. Oavsett vilka problem Kappa Bar har försöker Ancon alltid hitta en lösning, ett nej finns inte på kartan. Ett exempel på det är en festival med 4000 besökare som Klas anordnar varje sommar. Där har Ancon hjälpt till med ett 30-tal kassor som underlättade otroligt under festivalen.

 

Case: Kappa Bar

“Hela företaget gjorde en helomvändning”

“Mikke och alla som jobbar på Ancon är otroligt behjälpliga och supporten finns alltid där. Hela företaget har gjort en helomvändning – de tar fram nya kassasystem och utvecklar nya funktioner hela tiden. ”Jag är inte förvånad om de är marknadsledande inom de kommande åren”, säger Klas.

Eftersom Klas och de andra ägarna av Kappa Bar driver och har drivit andra restauranger och krogar genom åren, har de samtidigt även arbetat i andra kassasystem. De har med andra ord något att jämföra med – och har märkt att det generellt är en uppförsbacke. Med Ancons G2 är det däremot inget krångel, det är fantastisk samarbete  som gör att alla parter utvecklas längs vägen.

Det har varit en galen resa och jag är jätteimponerad av Ancon!

Här hittar du Kappa Bars hemsida!

Stora handboken för restaurangägare!

Surfa dig vidare Rekommenderade inlägg